donderdag 20 april 2017

Leiderdorp-Schiphol-Kuala Lumpur
  Amsterdam
    Schiphol

     Sepang
 Kuala Lumpur


De eerste reisdag!!

Gisteren heb ik vast ingecheckt en de boardingpassen opgeslagen op de telefoon.
Erg gemakkelijk tegenwoordig, dat scheelt al een veel wachttijd. Als je nog moet inchecken op Schiphol en de beveiligingscheck nog moet ondergaan, mag je wel een bed meenemen tegenwoordig.
Maar dat is allemaal voor onze eigen bestwil natuurlijk.
Het wordt vandaag een lange dag! 12 uur vliegen, 3 uur van te voren op het vliegveld zijn en dan nog de douane faciliteiten in Kuala Lumpur. We schatten dat we alles bij elkaar met de transfer naar de B&B een uurtje of 18 onderweg zijn. Maar je moet er wat voor over hebben om een poosje door de jungle te struinen.
Om 17.00 uur worden we opgehaald door zwager Johan, die brengt ons naar Schiphol. Dan hoeven wij ons niet in de bus van Ariva te persen met onze backpacks in de avondspits. Morgen om 14.45 uur plaatselijke tijd is onze geschatte aankomst. Dus een nachtje doorhalen in het vliegtuig, dat is niet mijn sterkste kant. Meestal is het bij mij: (Thomas) zolang de vogel vliegt ben ik wakker.
De eerste horde is genomen! Johan was keurig op tijd en we konden linea recta richting Schiphol.
Binnen 20 minuten staan we voor de vertrekhal en het lijkt niet zo druk. We kunnen gelijk naar de drop off om onze backpacks zelf van de benodigde stikkers voorzien en ze in een soort kluis te leggen. En weg zijn ze, als het goed is zien we deze weer terug in Kuala Lumpur!!
Dan de volgende horde de veiligheidscheck. We sluiten keurig aan in de rij en ik maak maar vast mijn schoenen los.


Dan ben ik aan de beurt. Ik word naar de tafel gedirigeerd en krijg gelijk een preek hoe en wat ik moet doen. Eerst alles uit de rugzak halen. De flesjes met vloeistof heb ik thuis keurig in een doorzichtig plastic zakje gedaan. De grote camera moet ook uit de tas. Dan moet de GoPro ook uit de thuis zorgvuldig ingepakte tas met alle losse onderdeeltjes. Vervolgens is de laptop aan de beurt, die moet ook uit de tas en ook graag het tablet. Dit alles moet in de daarvoor bestemden bakken.
Ik had mijn schoenen al keurig in een van de bakken gezet en daaromheen de elctronica, de flesjes met vloeistof en een paar camera’s en in bak twee de inmiddels lege rugzak en mijn vest. Daar begint ” die emmer” tegen mij uit te varen dat ik er helemaal niks van begreep.
Hij pakt mijn bak en gaat de spullen een voor een herschikken. Ze moeten keurig vlak in een van de daarvoor bestemde bakken worden gelegd. De rugzak moet apart, de schoenen apart, de laptop apart, de vloeistof apart en ook de camera’s krijgen een eigen bak toe bedeeld en zo hoort het!
Dan zit ik nu met zes bakken voor één rugzakje, waar nauwelijks 6 kg in zit, verspreid over 6 bakken. Ik wens de man nog een fijne avond.
Ik ga door het poortje waar ik daarna nog even fijn wordt betast en kan mijn bakken met spulletjes weer gaan verzamelen en dat was de veiligheidscheck.
Nu even wat eten en drinken en dan naar de gate. Daar wachten nog 400 medepassagiers.

Het aan boord gaan gaat relaxt en om even voor negen uur gaan we de lucht in. Voor de komende 12 uur is dit ons domein. 
Ook aan boord krijgen we nog een complete Aziatische maaltijd (om in de sfeer te komen) en vanaf middernacht proberen we een beetje te slapen. Dat lukt maar gedeeltelijk.
Wanneer we het ontbijt geserveerd krijgen is dat voor hier gelijk de lunch. (Het is hier 6 uur later.)


Aangekomen op het vliegveld moeten we eerst naar een andere terminal met de metro en daar sluiten we meteen achteraan in een enorme rij voor de douane. Na een half uur, een foto en 2 vingerscans kunnen we op zoek naar de bagage. Het is even zoeken, maar uiteindelijk staan we met de hele handel buiten. Omdat het internet niet werkt kunnen we aanvankelijk geen contact krijgen met de man van de B&B die ons op komt halen.
Er staan veel wachtende taxichauffeurs en een van hen biedt aan voor ons te bellen. Als we bij de rookpaal buiten gaan staan moeten we goed opletten of we een zwarte auto met 6626 in het kenteken zien komen, want dat is onze man van de B&B.
10 minuten later komt hij breed lachend aanrijden en weer 10 minuten later zijn we in de B&B. Als we vragen waar we vanavond kunnen eten zegt hij ons er wel even heen te rijden. Morgen ochtend komt hij ons ook weer vroeg halen om terug te gaan naar het vliegveld. Voor hem is het geen probleem om hier om 5.00 uur al weer te zijn. Nu we gezien hebben hoe groot het vliegveld is en hoe ver sommige dingen van elkaar af liggen nemen we geen enkel risico. De vlucht vertrekt om 7.10 uur dus moeten we ruim op tijd zijn. 

Selamat malanGeen opmerkingen:

Een reactie posten