vrijdag 21 april 2017

Kuala Lumpur-KuchingBij aankomst in Kutching gaan we natuurlijk eerst in de verkeerde rij bij de douane in de rij staan. Als we aan de beurt zijn worden we vriendelijk naar een andere rij verwezen waar we weer achteraan moeten gaan staan.
De afhandeling verloopt verder prettig, na twee vingerafdrukken, een foto en stempel mogen we op zoek naar de bagageband en daarna naar een taxi.
In het vliegtuig had Renée de tip gekregen om de app van Uber taxi’s te downloaden, dat zou behoorlijk in de ritprijs schelen. Bij de infobalie wordt het ten zeerste afgeraden, dan reizen we op eigen risico!
Verzekeringstechnisch niet handig horen we. We kunnen een “normaal” taxikaartje kopen in de hal van het vliegveld en voor RG 26 ( Eu 5,20) worden we voor de deur van Waterfront Lodge afgezet.
We worden vriendelijk ontvangen en mogen al naar onze kamer waar we de bagage kwijt kunnen. Van de taxichauffeur hebben we al een plattegrond van Kutching gekregen en we kunnen zo de stad in lopen.Omdat de eerste tropische bui ons verrast gaan we snel een Mall in. We slenteren er wat rond en als het minder hard gaat regenen gaan we weer naar buiten de Chinese wijk in.
Een van de eerste dingen in de wijk is een Chinese tempel.
Intussen knorren onze magen en als we een uithangbord zien van Café Kak is Thomas niet te houden. Daar gaan we eten!! Moeder in de keuken maakt een prima bord met noodles en we kunnen weer op pad.


De volgende wijk is een Indiase wijk met een Sikh tempel. Als we onze schoenen uit doen en ons hoofd bedekken mogen we binnen komen kijken. Beneden is de hal, op de eerste verdieping de keuken en daar boven is de gebedsruimte. Een aardige Sikh legt uit dat als je nu goede dingen doet je het in je volgende leven nog beter krijgt. Rijkdom zit vooral in je hart en niet in materiele zaken volgens hem.
Hij wil wel met ons op de foto en we krijgen een hand vol caramelsnoepjes.


Verder lopend komen we bij het volgende gebedshuis: een moskee. Ook hier mogen we binnen komen maar wel eerst de schoenen uit en een “jurk met capuchon“ aantrekken. 
Die jurk moeten we bij een bewaker aantrekken en hij zegt dat we binnen beslist niet mogen fotograferen. Binnengekomen worden we direct aangesproken door de Imam. Hij wil weten waar we vandaan komen Nadat hij het een en ander uitgelegd heeft pakt hij zijn telefoon en vraagt er een tweede man bij. Die moet een foto maken van de Imam met ons samen!
Daarna mogen we zelf net zoveel foto’s maken van het interieur als we willen en ja…. Als de Imam het zelf zegt…..houden wij ons niet in!We sluiten de dag af met een lekkere maaltijd bij een Vietnamees.
Wat ons tot nu toe opvalt is dat de temperatuur lekker hoog is, minimaal 30 graden, dat er af en toe een stevige bui valt die aanvoelt als een warme douche, dat de bevolking erg vriendelijk en behulpzaam is en het eten vinden wij extreem lekker!!
Morgen gaan we op pad in de omgeving.

Selamat Makan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten